Skip to Content

"Er is altijd wel iemand in de buurt, die naar me wil luisteren"

Bij ons wonen

Als ouder wilt u het liefste dat uw kind bij u woont. Veilig, gezellig en vertrouwd. Echter door het bereiken van de schoolleeftijd, kan uw kind niet meer met u meereizen. Daarnaast zal uw zoon of dochter ook vriendschappen willen opbouwen met leeftijdsgenoten in de omgeving. Internaat De Prinsenvaart kan tijdens uw afwezigheid een tweede thuis zijn voor uw kind.

 

Huiselijkheid

Gelegen aan een woonerf, vormt het hoofdgebouw samen met een tiental huizen een beschutte woongemeenschap. Onder begeleiding van onze professionele staf, woont uw zoon of dochter samen met andere kinderen in een huis met een eigen voordeur. Dit verlaagt de drempel voor anderen, zoals familie, vriendjes en vriendinnetjes, om op bezoek te komen.

 

Onze bewoners

Uw kind kan tussen zijn of haar 6e tot 18e jaar bij ons wonen en naar een school van uw keuze gaan, in de buurt. Daarnaast bevinden zich onder onze bewoners soms 4- en 5 jarigen die tijdelijk, door omstandigheden, niet thuis kunnen wonen. Op dit moment zijn er 4 huizen bewoond door groepen van 12 tot 15 kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. In een huis wonen de 15+-ers. Zij worden begeleid in het zelfstandig wonen.

 

Persoonlijke begeleiding

Op elke groep werken groepsleiders en een stagiaire. Samen met u geven onze medewerkers invulling aan de opvoeding, zorg en ontwikkeling van uw zoon of dochter. Uw kind heeft altijd iemand in de direchte omgeving om op terug te vallen en zal zich snel thuisvoelen door de prettige sfeer, die we met elkaar creĆ«ren