Welkom bij De Singel!

 

Ons internaat heeft sinds 1947 ervaring op het gebied van huisvesting, opvoeding, persoonlijke begeleiding en recreatie en we staan u daarom graag terzijde. Samen met u als ouder willen wij graag een tweede thuis zijn voor uw kind(eren).

 

De Singel heeft een verrassend mooie locatie, midden in Dordrecht en vlakbij het centraal station. Op ons internaat woont uw kind in een kleinschalige en huiselijke groep met vaste groepsleiding. De faciliteiten van De Singel en de betrokken, ervaren medewerkers zorgen ervoor dat ieder kind zich helemaal thuis kan voelen, zich kan ontwikkelen en vooral zichzelf kan zijn.

 

Onze kernwaarden

Op De Singel werken we vanuit 3 kernwaarden
o Christelijke normen en waarden

o Educatie en structurele studiebegeleiding

o Veel ruimte voor recreatiemogelijkheden en activiteiten

 

Kleinschalig internaat met grootse faciliteiten

Ons internaat is gehuisvest in sfeervolle herenhuizen. Door onze kleinschalige opzet kunnen wij ieder kind de persoonlijke aandacht en zorg bieden waar hij of zij behoefte aan heeft. Hierbij hechten wij waarde aan onze christelijke identiteit en natuurlijk ook aan goed contact met u als ouder. Zeker als er een nieuw kind op ons internaat komt, kunnen we hem of haar in deze fase goed begeleiden en ondersteunen. Meer informatie over het wonen bij ons leest u hier.

 

Hoewel we een kleinschalig internaat zijn, bieden we uitgebreide faciliteiten. Zo heeft De Singel een groot speelterrein met onder andere diverse speeltoestellen, een vaarwater en een voetbalveld. Ook hebben we een eigen gymzaal en een heuse recreatiekeet.

 

Uitstekende bereikbaarheid

Door onze centrale ligging in de stad en op steenworp afstand van het centraal station zijn wij goed bereikbaar en hebben de kinderen hier alle mogelijkheden om te wonen en onderwijs te volgen binnen het brede aanbod van Dordrecht en omstreken.

 

Nieuwsgierig?

Bent u nieuwsgierig naar ons internaat? Neem dan gerust contact met ons op, dat kan telefonisch via 078 – 648 55 55 of door een mail te sturen naar desingel@stgmeander.nl. Wij gaan graag persoonlijk met u in gesprek om te bespreken wat De Singel voor u en uw kind(eren) kan betekenen. Uiteraard bent u ook van harte welkom om een keer langs te komen voor een vrijblijvende rondleiding.