Laatste nieuws

Zomerschool 2021: gratis extra spelen voor kinderen met een VVE-indicatie - Meld je nu aan!

17 juni 2021
Woon je in de gemeente Dordrecht, is je kind in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar en heeft hij of zij e...

Verschillende locaties Prokino kinderopvang dicht op 15 februari

08 februari 2021
Omdat voor grote delen van het land code rood geldt voor het verkeer, blijven kinderdagverblijven op...

Stichting Peuterspeelzalen Dordrecht gaat verder onder de naam Prokino Kinderopvang

19 januari 2021
Per 1 januari 2021 is de SPD (Stichting Peuterspeelzalen Dordrecht) onderdeel geworden van Stichting...

Stichting Peuterspeelzalen Dordrecht gaat verder onder de naam Prokino Kinderopvang

19 januari 2021

Per 1 januari 2021 is de SPD (Stichting Peuterspeelzalen Dordrecht) onderdeel geworden van Stichting Prokino Kinderopvang. SPD heeft verspreid over Dordrecht 18 locaties voor peuteropvang. Alle opvanglocaties zijn in of nabij een basisschool gevestigd en werken hier nauw mee samen. Hier vinden peuters een vertrouwde plek waar zij zich kunnen ontwikkelen en kunnen voorbereiden op de basisschool. Aan de werkwijze op de peuteropvanglocaties wordt niets veranderd. De vertrouwde dienstverlening en kwaliteit zullen onder de naam Prokino Kinderopvang worden voortgezet.

 

Op zoek naar een partner in de kinderopvang

Op 11 juni 2020 bestond de Stichting Peuterspeelzalen Dordrecht 50 jaar. In deze jaren groeide de SPD naar 18 professionele peuterspeelzalen. Hier kunnen peuters uit alle wijken van Dordrecht deelnemen aan voorschoolse educatie en zo ondersteuning in de ontwikkeling en voorbereiding op het basisonderwijs krijgen. De SPD staat bekend om haar kwalitatieve aanbod en goede samenwerking met scholen. Toch werd het in de laatste jaren voor deze kleine zelfstandige organisatie steeds duidelijker dat er behoefte was aan een partner waarmee SPD ook in de toekomst sterk zou kunnen blijven. Deze partner heeft SPD gevonden in Stichting Prokino Kinderopvang.

 

Onderwijs

Het is de wens van Prokino Kinderopvang om de samenwerking met de Dordtse basisscholen voort te zetten. De doorgaande ontwikkelingslijn tussen de peuteropvang en het primair onderwijs vormt hierbij de rode draad.

 

Trots

Prokino is trots op deze aanvulling en  heet alle kinderen, ouders, verzorgers en medewerkers van de SPD van harte welkom. Er wordt naar uitgekeken om met de gezamenlijke ervaring en expertise een waardevolle bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van de Dordtse kinderen.