Groep Dieze

 

In de Dieze groep wonen 12 kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar.  

Het is een groot en fijn woonhuis met een huiselijke sfeer. We hebben een ruime keuken en een grote woonkamer waar de kinderen gezamenlijk kunnen spelen. Bijna alle kinderen hebben een eigen slaapkamer. Op zolder hebben we twee hele grote kamers. Momenteel slapen 2 kinderen op de ene kamer (een tweeling, broer en zus). Op de andere zolderkamer slaapt een jongen van 10.

Meestal worden de slaapkamers aan het begin van het schooljaar zo gezellig mogelijk ingericht. Ouders kunnen dit samen met hun kinderen indelen.

 

We vinden een goed contact met ouders erg belangrijk. Samen overleggen wat de mogelijkheden zijn en samen kijken wat voor het kind belangrijk en nodig is op allerlei gebieden. 

 

Ons huis staat in een gezellige woonwijk met veel slootjes, speeltuintjes en grasvelden. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen! 

Iedere dag gaan we op de fiets naar school. Tussen de middag komen de kinderen in de groep brood eten. 

 

In de wijk is een groot aanbod van 

scholen en sportclubs waar onze kinderen met veel plezier 

gebruik van maken. Ook is er een cultureel centrum waar een bibliotheek is en verschillende sportactiviteiten.

 

We bieden de mogelijkheid voor de kinderen om zwemdiploma A – B – C te halen. De kinderen volgen deze lessen in Zwembad Lingewaard te Bemmel.

 

 

Ook worden er regelmatig groepsuitjes georganiseerd. Zo gaan we bijvoorbeeld wel eens bowlen, naar een overdekte speeltuin, zwemmen, schaatsen en één keer per jaar op kamp en naar de Nijmeegse kermis. 

De feestdagen worden ook in de groep gevierd gevierd en de ouders worden hier regelmatig bij betrokken, denk aan de kerstviering en de nieuwjaarsreceptie.