Groep Dieze

 

Dit schooljaar wonen er in de Dieze groep 8 kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar. 5 jongens en 3 meisjes.

 

Het is een groot en fijn woonhuis met een huiselijke sfeer.

We hebben genoeg ruimte waar de kinderen kunnen spelen. Alle kinderen hebben een eigen slaapkamer. Op zolder hebben we twee grotere kamers. De slaapkamers worden aan het begin van het schooljaar zo gezellig mogelijk ingericht. Ouders doen dit samen met hun kind.

 

We vinden een goed contact met ouders erg belangrijk. Samen overleggen wat de mogelijkheden zijn en samen kijken wat voor het kind belangrijk en nodig is op allerlei gebieden.

 

Ons huis staat in een gezellige woonwijk met veel slootjes, speeltuintjes en grasvelden. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen. De jongste kinderen kunnen spelen in de binnentuin waar veel toezicht is. In overleg met ouders mogen zij eventueel ook buiten de binnentuin spelen. Iedere dag gaan we op de fiets naar school. In overleg met ouders mogen de oudste kinderen alleen fietsen en de jongste kinderen fietsen onder begeleiding van de groepsleiding. Tussen de middag komen de kinderen in de groep brood eten. Op het ogenblik zitten de kinderen op de Sam Sam school in Oosterhout.

 

In de wijk is een groot aanbod van sportclubs en sportverenigingen waar onze kinderen met veel plezier gebruik van maken. Alle kinderen zijn lid van een bibliotheek in het cultureel centrum in de wijk. We bieden de mogelijkheid voor de kinderen om zwemdiploma A – B – C te halen. De kinderen volgen deze lessen in Zwembad Lingewaard te Bemmel.

 

Er worden regelmatig groepsuitjes georganiseerd. Zo gaan we bijvoorbeeld wel eens bowlen, naar een overdekte speeltuin, zwemmen, schaatsen en één keer per jaar op kamp en naar de Nijmeegse kermis.

 

De feestdagen worden ook in de groep gevierd gevierd en de ouders worden hier regelmatig bij betrokken, denk aan de kerstviering en de nieuwjaarsreceptie.