Groep Dieze

 

Dit schooljaar (2021-2022) wonen in de Dieze-groep 8 kinderen, 5 jongens en 3 meisjes, in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Ons team bestaat uit 8 personen waarvan een gastvrouw en een stagiaire. Het is een groot en een gezellig woonhuis met een huiselijke sfeer. Er is genoeg ruimte om binnen en buiten te kunnen spelen.


Alle kinderen hebben een eigen slaapkamer. Deze slaapkamer mogen de ouders samen inrichten met hun kinderen.


Ons huis staat in een woonwijk waar veel kinderen wonen. In de buurt zijn verschillende speeltuintjes en grasvelden. Aan de voorkant van ons huis is een voetbalveldje en een speeltuin waar de regelmatig met de kinderen gaan spelen. Vlakbij is een skatebaan en een fietscrossbaan daar kunnen de kinderen met hun stepje of skeelers heen gaan.


Iedere dag fietsen de kinderen zelfstandig naar de Sam- Sam school in Oosterhout. De kinderen eten tussen de middag in de groep. Regelmatig eten ouders op vrijdag tussen de middag mee.

 

In de wijk is een groot aanbod van sportclubs en sportverenigingen waar onze kinderen met veel plezier gebruik van maken. Alle kinderen zijn lid van een bibliotheek in het cultureel centrum "De Klif". We bieden de mogelijkheid voor de kinderen om zwemdiploma A – B – C te halen.


Wij vinden een goed contact met ouders heel erg belangrijk. Samen overleggen wat de mogelijkheden zijn en samen kijken wat voor het kind belangrijk en nodig is op allerlei gebieden. Ieder kind is uniek en de ouders kennen hun kind het beste.


Er worden regelmatig groepsuitjes georganiseerd. Zo gaan we bijvoorbeeld wel eens bowlen, naar een overdekte speeltuin, naar de Nijmeegse kermis, zwemmen en één keer per jaar op kamp. Ook aan de verjaardagen van de kinderen wordt aandacht besteed in overleg met de ouders. De feestdagen worden ook in de groep gevierd en de ouders worden hier regelmatig bij betrokken, denk aan de kerstviering en de nieuwjaarsreceptie.