Groep Tiber

 

Het motto van ons internaat is: Zo gewoon mogelijk wonen.

 

De Tiber is één van de 4 woonhuizen van het internaat en staat  in een gewone straat in een woonwijk in Nijmegen-Noord. Het is een groot huis met 12 slaapkamers, waarin maximaal 12 jongeren kunnen wonen. De meeste jongeren zijn schipperskinderen, maar er wonen ook af en toe jongeren die vanuit jeugdzorg geplaatst worden.

 

 

De Tiber is een woongroep voor jongeren in de leeftijd van ongeveer 12 tot 18 jaar. Er is altijd pedagogisch personeel op de groep als de jongeren thuis zijn. In de ochtenden is er een gastvrouw. Zij houdt de boel schoon, doet boodschappen en gaat zo nodig met jongeren naar een arts, tandarts of iets dergelijks. In de middag zorgen we voor een luisterend oor, een kopje thee, en bereiden we het eten voor.

 

We koken samen met onze jongeren in kookgroepjes. Ze mogen ook zelf ideeën aandragen voor het weekmenu. In de avonden hebben we een huiswerkuur, waarin het rustig is en we tijd vrijmaken om te helpen met het huiswerk, waar nodig. Vaak kijken we samen nog even televisie, met iets te drinken en wat lekkers.

 

De Tiber biedt structuur, gezelligheid en geborgenheid. Wij proberen zo individueel mogelijk te werken en daarnaast een fijne leefgroep te creëren. Elke nacht slaapt er een pedagogisch medewerker in het huis.

De Tiber probeert waar mogelijk een laagdrempelig huis te zijn voor ouders en andere mensen die belangrijk zijn voor de jongere. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg. Ook vrienden en vriendinnen zijn welkom.

 

De Tibergroep