Gezinshuis Velp

Het gezinshuis in Velp (vlakbij Arnhem) bestaat sinds 1989. Het is kleinschalig en biedt kinderen een gezellig thuis. Kinderen wonen er door de week, in de weekeinden en vakanties gaan ze naar boord of huis. Renate Sloot is verantwoordelijk voor het ‘gezinsleven'. Ze biedt een veilige en gezellige plek voor kinderen van verschillende leeftijden. Persoonlijke aandacht en een eigen plekje voor elk kind staat centraal.

 

Opvoeding

Renate begeleidt de kinderen tijdens hun schoolperiode. Dat doet ze samen met u als ouder. Ook in de gezinshuizen willen we samen met ouders de zorg in handen hebben. Nauw contact tussen ouders en de begeleider is dan ook van groot belang.

Het huis kent, zoals elk gezin, eigen huiselijke gewoonten: eten, boodschappen doen, afwassen, koffie zetten, etc. Gewoontes die Renate met de kinderen opbouwt. Huisregels worden per kind in overleg met de ouders vastgesteld. Dat geeft duidelijkheid voor iedereen en zorgt ervoor dat alles bespreekbaar blijft.

 

Huisvesting

Gezinshuis Velp staat in een kinderrijke woonwijk in Velp. Het huis heeft een gezellig ingerichte woonkamer en voldoende eenpersoonskamers. In de wijk zijn veel voorzieningen voor sport, muziek e.d. Het gezinshuis is makkelijk bereikbaar met zowel eigen vervoer als openbaar vervoer.

 

Onderwijs

De kinderen en jongeren gaan in Velp of omgeving naar school. Ouders bepalen de schoolkeuze van hun kind. Renate heeft intensief contact met de scholen en zal, waar mogelijk, zoals de ouders thuis ook zouden doen, de kinderen/jongeren helpen bij hun huiswerk.

Om ons gezinshuis in het echt te zien, nodigen wij u graag uit voor een rondleiding en persoonlijk gesprek.