Welkom op onze groep Klipper!

 

Op groep Klipper wonen jongeren tussen de 15 en 18 jaar. De leefgroep bevindt zich op de 1ste verdieping. De groep is net opgeknapt en ingericht voor een kleinere groep jongeren. We leven met 8 jongeren op deze groep en we zijn onderweg naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

De groepsleiding blijft de jongeren volgen en stuurt waar nodig aan, zij zijn vooral in de namiddag en avond aanwezig op de groep. De jongeren kunnen altijd bij de groepsleiding terecht met vragen en voor ondersteuning e.d.

 

De jongeren zijn zelf verantwoordelijk voor de eigen leefomgeving, hun opleiding, eventueel werk en sport. De groepsruimte blijft een belangrijke ontmoetingsplek voor de jongeren. Daar wordt gegeten, even bijgepraat en tv gekeken. 

 

Doordat de jongeren al wat ouder zijn vinden ze het vaak ook fijn om tijd op hun eigen kamer door te brengen. Wij vinden het belangrijk dat jongeren zich mogen ontwikkelen tot een sterk en zelfstandig individu met eigen voorkeuren en dat we allemaal rekening houden met elkaar.

 

De weg naar het volwassen worden gaat in goed overleg met de ouders van deze jongeren. We ondersteunen elkaar waar mogelijk is in dit proces. De jongeren in deze groep worden steeds meer individuen, die hun eigen leven leiden. Deze ontwikkeling is belangrijk, omdat de tijd van "op eigen benen staan" steeds dichter bij komt. 

 

Team Klipper