Welkom op onze groep Flits!

 

Wij zijn groep ‘Flits', de jongste groep van het internaat. Wij zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar. Er zijn een aantal vaste juffen die voor ons zorgen en meestal komt er ook een stagiaire bij ons op de groep werken. Onze groepsruimte is een gezellige, kleurrijke, speels ingerichte huiskamer waar we samen eten, spelen, kletsen.

 

Onze week begint voor de meeste kinderen op zondagavond. Onze vaders en moeders komen dan een kopje koffie of thee bij ons drinken en hebben het gezellig met elkaar. Het afscheid nemen is soms wel lastig. Het helpt als we dan ook voor het naar bed gaan nog even bij elkaar zitten om over het weekend te vertellen. Als je kamergenoot er nog niet is, mag je bij iemand anders van je groep op de kamer slapen. Van maandag t/m vrijdag gaan we elke dag naar school. We gaan naar verschillende scholen. Een aantal van ons gaan al op de fiets samen met juf. Soms gaan we met de auto of bus van het internaat. Naar een school  dichtbij het internaat gaan de kinderen lopend.

 

Als we 's middags uit school komen, kunnen we vaak niet wachten om buiten te gaan spelen maar eerst drinken we wat en eten we fruit. Voetballen, springen op het springkussen of fietsen op het plein is favoriet. Ook het bouwen van een hut is erg leuk om te doen. Wij vinden het leuk om met elkaar om te gaan en vormen een hechte groep met elkaar. Als het kouder wordt of regent, spelen we binnen. We houden van knutselen, dansen, spelletjes doen, politie/boefje spelen, maar natuurlijk mag een Donald Duckje lezen op de bank ook. Computeren doen we ook graag, maar niet elke dag.

 

Wij hebben ook huiswerk: een aantal van ons lezen elke dag met juf een paar bladzijden, sommigen oefenen op de computer, godsdienst, tafels,  geschiedenis en topo. We doen ontzettend ons best.

Wij eindigen onze dag gezamenlijk op de groep met wat drinken, even voorlezen en een danklied. Waarna we op verschillende tijden van jong naar oud naar bed gebracht worden. 

 

Zoals u heeft gelezen hebben we hier veel te doen en dat allemaal in een groep waar we het belangrijk vinden om het fijn te hebben met elkaar. Waar we lol willen maken en elkaar ook helpen als één van ons het moeilijk heeft. 

 

We zijn trots op onze ‘Flitsende' kinderen!