Welkom op onze groep Kotter!

 

De Kotter is een groep met jongeren in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar. De groepsleiding staat altijd voor je klaar en willen je een warm en huiselijk gevoel geven. We zijn een hechte en levendige 

groep. Er gebeurt altijd wel iets, zoals samen een kopje thee drinken als je uit school komt of gezellig zitten in de avond bij de televisie, samen huiswerk maken, spelletjes spelen of met de groep lekker naar buiten om je daar, na een dag van concentratie, nog even lekker uit te leven op bijvoorbeeld het springkussen of lekker in het donker met het spel "buskruit".

 

 

Dit is in het kort wat de groep de kotter typeert. Door vanuit een warm en huiselijk gevoel de weg onder begeleiding  van de groepsleiding te doorlopen naar steeds meer zelfstandigheid, in deze o zo hectische maatschappij. Zo kan je met jouw vragen altijd bij de groepsleiding terecht. School is erg belangrijk, wij ondersteunen je bij het plannen van huiswerk en je huiswerk maken. De groepsleiding staat open voor de jongere als individu en hoopt een veilige steun en vangnet te zijn. Contact met ouders is erg belangrijk; daarom is er voldoende momenten om elkaar te spreken; we dragen immers samen de zorg.

 

Op de Kotter vinden we het belangrijk dat een ieder lekker zichzelf kan zijn en elkaar neemt zoals hij/zij is. Tijdens de gezamenlijke momenten vinden we het dan ook belangrijk dat je interesse toont en luistert naar elkaar, elkaar laat uitpraten, zodat ieder zijn/ haar verhaal kwijt kan.

 

Vrije tijd kan naar eigen invulling worden ingevuld; naast de sportclub, vriendjes en vriendinnetjes, hobby's, lekker op je eigen kamer bezig zijn wordt er ook veel gezamenlijk gedaan. We vinden het dan ook erg leuk om met elkaar activiteiten te ondernemen.