Welkom op onze groep Optimist!

 

Wij zijn een tussengroep, dat wil zeggen dat de kinderen vanaf de jongste groep eerst naar de Optimist gaan voordat ze doorstromen naar de ouderen. Op onze groep zitten kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. De kinderen vallen onder de zorg en begeleiding van vaste groepsmedewerkers en een stagiaire.

 

 

Doordat de kinderen van de jongste groep bij ons komen, proberen wij zeker in het begin aan de groepscohesie te werken. Dit proberen wij te bewerkstelligen door spelletjes en andere activiteiten aan te bieden. Zowel de jongens als de meisjes werken hier enthousiast aan mee door zelf ook activiteiten voor elkaar te organiseren zoals een danswedstrijd of een spelletjesmiddag. Ook vinden wij het belangrijk dat we aan het eind van de dag een gezamenlijk uurtje hebben om de dag af te sluiten. Wij zitten dan in onze super gezellige groep met een kopje thee, ranja en iets lekkers.

 

Bijna al onze kinderen hebben een eigen slaapkamer die ze met hun eigen spulletjes gezellig aankleden. We hebben aparte badkamers voor de meisjes en jongens. In de leefgroep bevindt zich de eethoek met vrolijk gekleurde eetstoelen waar wij de maaltijden, die uit de centrale keuken komen, nuttigen.

 

In hun vrije tijd houden de kinderen zich bezig met voetballen, bootcamp en lekker buitenspelen. Binnen houden ze zich bezig met computeren, tv kijken, gezellig spelletjes spelen met elkaar en chillen. Daarnaast, zeker niet onbelangrijk, wordt er ook huiswerk gemaakt en waar nodig begeleid en overhoord door de groepsleiding.

 

Wij als groepsleiding onderhouden contacten met de ouders. Dit gebeurt vaak op vrijdagmiddag als de ouders de kinderen komen halen en op zondagavond of op maandagochtend als de ouders de kinderen brengen. We doen dit uiteraard onder het genot van een kopje koffie. Dus als u een keer wilt komen kijken, dan staat voor u ook de koffie klaar!

 

De gezellige groeten van de Optimist!