Decorative bar
Logo Meander-Prokino
Zorg
Locaties
Rotterdam-rijnmond
Rotterdam skyline

Rotterdam-Rijnmond

In Rotterdam Zuid bieden wij op meerdere locaties, diverse vormen van (wonen met) begeleiding en behandeling aan. Winkels en openbaar vervoer zijn op loop en fietsafstand te vinden, zodat je op een makkelijker manier naar school en werk kan gaan.

Over onze locatie

Prokino Zorg biedt een breed aanbod in Rotterdam op meerdere locaties.

Onze twee hoofdlocaties bevinden zich in Rotterdam-Zuid. Bij de ene locatie kijk je uit op Stadion Feijenoord, De Kuip, en bij de andere locatie heb je uitzicht op de Rotterdamse haven.

Op onze twee hoofdlocaties woon je samen met meerdere jongeren en/of gezinnen. In de wijken bieden we met name diverse woonruimtes voor begeleid wonen van jongeren en gezinsopvang.

Het openbaar vervoer is altijd dichtbij, je kunt dus makkelijk naar school en je werk reizen.

In Rotterdam is er altijd wat te beleven. Er zijn genoeg mogelijkheden om je netwerk uit te breiden, op zoek te gaan naar werk of (nieuwe) activiteiten te ondernemen. Denk dan bijvoorbeeld aan sportscholen of verenigingen.

Zoek je meer rust? Dan kun je wandelen door één van de vele parken die Rotterdam rijk is. Meer behoeft aan drukte? Rotterdam heeft een bruisend centrum. We zitten we met onze twee hoofdlocaties niet ver van Winkelcentrum Zuidplein.

Jongere met zorgverlener
De juiste hulp
Soms heeft een kind of volwassene wat extra begeleiding nodig bij praktische zaken. Voor hen biedt Prokino Zorg persoonlijke begeleiding aan huis. En soms is de uitdaging te groot voor een gezin om thuis op te lossen. In dat geval bieden we een plek in een van onze woonvoorzieningen. In overleg met het kind en de ouders of verzorgers stemmen we af hoe we de juiste hulp kunnen bieden voor iedere situatie.
Jongere
Voor kinderen, jongeren en volwassenen
De begeleiding van Prokino Zorg is er voor alle leeftijden: voor kinderen in de basisschoolleeftijd tot aan de puberteit en daarna. Omdat iedere levensfase zo zijn eigen uitdagingen kent. Voor kinderen en jongeren betekent dit dat onze begeleiding is afgestemd op de fase en belevingswereld van het kind of de jongere. Zij krijgen op maat begeleiding in een omgeving waar zij contact kunnen maken met leeftijdsgenoten

Jeugdwet

Multi-Dimensionele Familie Therapie (MDFT)

LEV (12-18 jaar)

Kleinschalige woonvorm (8-14 jaar bij aanmelden)

Leefgroep (13-18 jaar)

Kamertrainingscentrum KTC (16-18 jaar)

Fasegroep (15-21 jaar)

Meidengroep (13-18 jaar)

Meiden Kamertrainingscentrum (16-19 jaar)

Begeleid wonen vanuit de Jeugdwet (18-)

WMO

Begeleid wonen vanuit de WMO (18+)

Gezinsopvang (18+)

TTJ
Onze partners in Rotterdam-Rijnmond
Samen kunnen wij meer dan alleen. Daarom vindt Prokino Rotterdam-Rijnmond samenwerking met zorgpartners belangrijk. In de afgelopen jaren is Prokino Zorg in Rotterdam-Rijnmond samenwerkingen aangegaan met verschillende zorgpartners. Zo kunnen we zorg bieden waarbij niet alleen oog is voor jeugd- en opvoedhulp, maar waar ook aandacht is voor GGZ- en LVB-problematiek. Daarnaast is Prokino Rotterdam-Rijnmond onderdeel van het samenwerkingsverband Thuis Team Jeugd (TTJ). TTJ is een ambulant team voor jeugd- en gezinsproblematiek in de Regio Rijnmond dat bestaat uit een kernteam van algemene jeugd(ggz)hulpverleners en specialisten.
Website Thuis Team Jeugd

Contactgegevens

Locatie
Naam
Prokino Zorg Rotterdam-Rijnmond
Adres
Sportsingel 70
Postcode
3078 XT
Stad
Rotterdam
Postbus
-
Contact
Telefoon
010-4972727
KVK-nummer
-
Openingstijden
Maandag
9:00 - 17:00
Dinsdag
9:00 - 17:00
Woensdag
9:00 - 17:00
Donderdag
9:00 - 17:00
Vrijdag
9:00 - 17:00